A siker titka a tudatos Igen
Önismeret,  Pegazusblog

A siker titka, amit feltétlenül tudnod kell

Sokszor úgy érezzük, hogy nem mi írjuk a történetünket, hanem a történet ír minket. A történések pedig, mint egy flippergolyót dobálnak ide-oda.

Van, hogy úgy érezzük egyik ütés fájdalmasabb, mint a másik, és van, hogy látszólag jó irányba haladunk, hiszen profitálunk belőle ilyen vagy olyan formában, de amennyiben ez hosszú távon történik velünk, kifáradunk, belefásulunk és a mindennapok folyama elragad, magával ránt, míg végleg bele nem nyugszunk.

Tudni akarod, mi a siker titka?

Legyintünk, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz és különben is minden tapasztalás számít. Sorsmintákat vélünk követni, testvérét, szülőkét, nagyszülőkét. Miérteket keresünk és okokat gyártunk.

A siker titka a tudatos Igen
A siker titka a tudatos Igen

Indokokat. Egy bizonytalan tett béli önigazolásra. Vagy legtöbbször csupán arra, hogy miért nem teszünk vagy tettünk valamit adott helyzetekben, amikor lett volna lehetőségünk-, vagy módunkban állt volna közbeavatkozni.

Mibe? Az Életünkbe.

Amennyiben végig bólogattál, mert megtapasztaltad már mindezt a saját történetedben, akkor érteni fogod a kérdést: Miért nem ragadod meg az irányítást?

Szándékosan nem úgy fogalmaztunk, hogy: miért nem veszed át…

mert nincs kitől átvenni. Nem vették el tőled, más azért tartja a kezében a gyeplőt, mert Te engedted meg hogy átvegye a gyeplőt, amit Te engedtél el, vagy éppen senki nem is vette át, csak sodródsz az árral.

Két lélegzetvételnyi ideig tart, míg tudatosul benned, hogy ez valóban így van.

Újabb két lélegzetvételnyi idő, míg felmerül benned, hogy keresni kezd az okokat, és úgy dönts, ideje visszaszerezni az irányítást.

…és a kerék fordul is tovább. Ne szállj vissza Önmagad mókuskerekébe!
Nem a múlt okai vagy épp „NEM”-jei fogják meghatározni mindazt ahogyan mostantól az Életedet folytatod. A tudatos IGENek fogják. Igaz?

Mert a tagadás egy helyben marasztal. A haladás csupán látszólagos. Ha tagadsz valamit, akár a felelősséget is a saját életedért, sorsodért, akkor terheket pakolsz magadra, amiket vonszolsz magaddal, mindaddig, míg végre szembenézel vele: a Te életed a Te döntéseid.

Legyél Igen-ember!

Ez – a közhiedelemmel ellentétben – nem jelenti mindennek az igenlését. Azt jelenti, hogy ha döntést hozol, akkor tudatosítod magadban: “igen, én akarom így”.

Meglásd, ha így cselekszel, hamarosan csodák történnek az életedben!

Igen! A siker titka a tudatos Igen

Forrás: tauportal.hu