Mindenki Egy? Legfeljebb ha a Plútó túlfeléről nézed!
Angyalmágia,  Pegazus Tarot,  Pegazusblog

Mindenki Egy? Legfeljebb ha a Plútó túlfeléről nézed!

“Mindenki Egy” és “Mindenki egy közös tudatba tartozik” meg “Mind egyek vagyunk”… ismerős tanítások?

Sosem érezted, mennyire hamis és álságos? Ha meg elhiszed, sosem kérdezted meg, miért nincs akkor egység, sőt a széthúzás nemzeti sport?

Mert nem vagyunk egyek!

Az, hogy egy nagyobb egység részei vagyunk, még nem leszünk Egy – önmagunk révén. Olyan ez, mint mondjuk a sejtjeid esete – attól, hogy közösen alkotják a testedet, a lábujjkörmöd sejtjei nem lesznek egyek a veséd sejtjeivel. Sőt olyannyira fognak különbözni, hogy felcserélhetetlenek.

Mindenki Egy? Legfeljebb ha a Plútó túlfeléről nézed!
Mindenki Egy? Legfeljebb ha a Plútó túlfeléről nézed!

Gondold meg, köröm nőne a vesédben, a lábujjadból meg vizelet csepegne… Eléggé bajban volnál, igaz?

Akkor működnek jól a dolgok, ha nem vagyunk egyek!

Mindenki saját, egyéni életfeladattal születik a Földre, ám ettől még vannak hasonló életutak és számos életnek akadnak közös, azonos szakaszai.

Tekints erre úgy, hogy amint fent, úgy lent is: ahogy az egészséges Testnek milliárdnyi sejtje van, amelyek közül rengeteg teljesen eltérő feladattal születik meg, úgy a Földön is milliárdnyi ember él, akik közül rengetegen teljesen eltérő feladattal születnek meg.

Az Egy csak a távolból nézve létezik

Az emberi Test eléggé egységesnek látszik, igaz? Akkor nézd meg ezt a képet a véredről:

Forrás: nature.com

Igen, a vörösvértestek egymástól elkülönülve végzik ugyanazt a munkát. Ami távolról egységes Vér, az valójában vérplazma és vörös- meg fehérvértestek, nyomelemek, sók, lipidek, alkalmasint szennyeződések milliárdjainak egyvelege.

Vagy itt az emberi bőr. Eléggé Egy, igaz? Holott az is millió és millió sejt valójában, amelyek mind elkülönülnek egymástól a sejtfalaik révén.

Forrás: theweek.com

Kijelenthetjük tehát, hogy ami a sekélyes, felszínes szemlélő számára Egy, az valójában elkülönült létezők együtt-működése.

Az Együtt-lét nem jelent önfeladást, viszont az önfeladás a sejt halálát jelenti

Tanuljunk meg különbséget tenni Együtt-létezés és Egység között! Az Együtt-létezés azt jelenti, hogy önálló tudatok dolgoznak együtt valamely közös cél érdekében. Az Egység viszont ugyanaz, mintha a sejtfalakat szétbontanánk… akkor minden sejt meghal, mert nincs, ami egyben tartsa.

Észrevetted már, hogy amikor valaki nagyon forszírozza az Egységet, akkor mindig azt érti alatta, hogy “úgy csináljátok, ahogy Én mondom”? Aki Egységről beszél, sosem azt mondja: “élj úgy, hogy teljesítsd életfeladatodat”. Helyette uralkodni akar másokon, hogy a Neki tetsző életet éljék.

Azért születtél a világra, hogy önálló létező legyél

Ha az egység volna a feladatod, hidd el, nem olvasnád e sorokat. Akkor most minden én- és öntudat nélkül, egybeolvadva léteznél valahol az éteri síkokon.

Az Együtt-létezés elérése és megvalósítása a cél. Az egyik cél, amelyért e világra jöttél.

Tessék, a titok egy részét most már ismered. Élj vele!