Önismeret,  Pegazusblog

Minden egy – helyett minden együvé tartozik

"Minden egy" tartja a modern ezotéria, holott ez tévedés. Aki először tapasztalja meg az együvé tartozást, azt annyira elvakítja a valóság ragyogása, hogy törvényszerűen félreérti azt, ami van.

Ősi, közös tapasztalat: létezik elkülönülés

Minden ősi vallás és hitvilág közös tapasztalata, hogy az itt és az ott közötti távolságot megfelelő térben és időben, megfelelő lépésekkel lehet áthidalni.

Bárki, akinek valós tapasztalata van a mindenség felépítéséről, pontosan tudja, hogy még annál is több dimenzió/létsík létezik, mint amennyi életek egész során át bejárható. Ezen létsíkok pedig lehatároltak, elkülönülnek, úgy, mint a sejtek a testben: van átjárás, ám ettől még önálló egységek.

Minden egy - helyett minden együvé tartozik
Minden egy – helyett minden együvé tartozik

A minden egy hatalmas tévedés

Annak a félreértése, hogy minden együvé tartozik – ám ez az egység nem jelent se azonosságot, se egy homogén masszát.

A máj és a gyomor együvé tartozik, de nem egy.

A főnév és az ige együvé tartozik, de nem egy.

A szeretet és a harag együvé tartozik, de nem egy.

A létezők együvé tartoznak, de nem egyek.

A helyes válasz a holonizmus, azaz a teljesség eszméje

A holonizmus írja le ezt a legtisztábban: minden önálló egész és rész egyszerre.

A szőlőmag és szőlőhús egyenként is önálló egészek, ám együtt alkotják, részként, a szőlőszemet. A szőlőszem önálló egész, ám együtt alkotják a szőlőfürtöt. A szőlőfürt önálló egész, ám részként, együtt alkotják a szőlőtőkét. A tőkék önálló egészek, ám részként, együtt alkotják a szőlőskertet.

minden önálló egész és rész egyszerre
minden önálló egész és rész egyszerre

A régi korokban mindezt érezték, de nem tudták, egy egészen parányi kivétellel, néhány tudót leszámítva. Ők pedig világosan leírták, aztán szimbólumokba csomagolták: Minden egy helyről származik és egy helyen van és egy helyre tér vissza, de nem Egy! Sokféleség az egységben.

Aki megtapasztalja az együvé tartozást, először azt hiszi, minden egy

Mert a tapasztalás ereje úgy borítja el a tudatát, mint árhullám a szigetet. Aztán letisztul a kép és a vakító ragyogásban látni kezd. Meglátja a hálózatot, a kapcsolódási pontokat, az élő szerkezetet. Meglátja azt, hogy fraktálisan épül fel a multiverzum. Megérti azt, hogy minden együvé tartozik, és majdan minden egyé válik – de akkor már semmi sem lesz a Forráson kívül.

Iszet és Uszir kígy formájában
Iszet és Uszir kígy formájában

Kép forrása: isiopolis.com

Egyiptomban ezt világosan leírták: a világ végét követően csak Atum és Uszír marad és ők kígyóvá válva térnek vissza Nun őstengerébe.

Aureion

Forrás: spiritan.hu Ezoterikus közösségi oldal. Spiritan Magazin az ezoterikus magazin.