Mi a lélek és mi a feladata?
Önismeret,  Pegazusblog

Mi a lélek és mi a feladata?

A lélekről sok vallásban és misztikus iratban olvashatunk gyakorta egymásnak ellentmondó dolgokat. Megannyi guru, tanító, mester osztja meg gondolatait, véleményét. Most következzen az összes tudás leszűrt esszenciája, megerősítve számtalan lélek beszámolójával.

Két lelke van minden embernek, nem egy

Az elsődleges lélek teszi lehetővé, hogy a cseppek (“Isteni szikrák”) kiváljanak a tengerből (Benne maradva továbbra is), azaz képesek legyenek elkülönülés révén önálló tudatként létezni.

Mi a lélek és mi a feladata?
Mi a lélek és mi a feladata?

Ez a lélek a faji lélek, de csak azért neveztetik így, mert az emberi fogalmak közül a ‘faj’ (‘race’) áll a legközelebb hozzá, hiszen minden ilyen sajátossággal rendelkezik: olyan közös jellemzők mutathatók föl egy-egy elsődleges lélek-csoportnál, amelyek a többire nem jellemzők. Minden fajnak saját feladatköre van, erről lásd a csillagnemzetségek cikket.

Igen, angyalok is testet ölthetnek, de nem lesz valaki attól angyal, hogy annak nevezik vagy mert túláradnak benne az érzelmek.

Mi a másodlagos lélek feladata?

A másodlagos lélek, vagy testlélek feladata az isteni szikra+elsődleges lélek párosából álló entitást (ilyen szempontból pont annyira összetartoznak ahogy a sejtmag a sejttel) egy anyagi hordozóval kompatibilissé tenni, ez tehát testről testre változik, illetve ez a testi, vagy másodlagos lélek egyértelműen halandó.

Ehhez kapcsolódik az egó/perszóna is (attól függően, hogy “ezoterikusul” vagy “pszichológusul” beszélünk). Ha a testi lélek túlságosan erős, akkor a halál beállta után nem szűnik meg napok alatt, hanem alapvetően két létezési módot vehet fel: kísértetté, vagy vámpírrá válik.

Mi a lélek és mi a feladata?
Mi a lélek és mi a feladata?

Az előbbi esetében valamely adósság láncolja az élők világához, a másodikban pedig az egó túlerőssége miatt nem hajlandó megsemmisülni (feltéve, ha az egó képes olyannyira fölerősödni, hogy egyben tartsa a testlelket), de ekkor folytonosan táplálkoznia kell – bio/életenergiával (a vérrel való táplálkozás mítosza abból ered, hogy a vér azonos volt mind a testlélek otthonával, mind az élet szimbólumával az elmúlt évezredekben).

Ezt az 1+2+1 (1 test- 2 lélek- 1 szellem) rendszert, vagy ennek nyomát, megtaláljuk a legtöbb ősibb és újabb kultúrában is: egyiptomban (Ka: testlélek, Ba: elsődleges lélek, Ach: isteni szikra) , a belső-ázsiai népeknél (pl. a magyaroknál).

Miért születik le az ember csillagnemzetségbe tartozó lélek a Földre?

Éppen ez az Élet lényege az emberi faj egyedei számára: az Életfeladatuk szerint élni. Annak kiderítése pedig sokszor messze nem annyira fontos, mint az Önvaló Igaz Akaratának követése – hiszen akkor teljesítik az Életfeladatukat is.