Húzd meg a határaidat! A pozitív gondolkodás 12 pontja

A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy minden helyzetben megtaláljuk a pozitívumot – nem pedig azt, hogy kizárjuk mindig a negatívumot!

A határaink meghúzása olyan alapvető, napi cselekedet, amely lehetővé teszi, hogy fenntartsuk a pozitív gondolkodást. Mások megsegítése ugyanis nem jelenti azt, hogy piócaként szipolyozhat bárki! Az ártalmatlanságra való törekvés nem jelenti az önvédelemről vagy szeretteink védelméről történő lemondást.

Húzd meg a határaidat! A pozitív gondolkodás 12 pontja
Húzd meg a határaidat! A pozitív gondolkodás 12 pontja

A következő 12 pont a pozitív gondolkodás alapját képezi

1. Úgy nézek magamra mindig, mint az élővilág kiemelkedő tagjára – mert minden ember megismételhetetlen és egyedi.

2. A saját világomban engem illett az elsőbbség – Nem helyezem magam mások alá, a szeretteimtől eltekintve.

3. Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak.

4. Képes vagyok elérni, amit akarok!

5. Problémáim kihívások és feladatok, amelyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével!

6. Elérem, amit igazán akarok – olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.

A következő hat pont már a világgval való viszonyról szól

7. Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan – képes vagyok különbséget tenni a kettő között.

8. Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam – mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel. Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.

9. Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.

10. A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly, s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.

11. Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.

12. Testem, lelkem, szellemem egy egységet képez

Emlékezz: Mindenkor kérheted az angyalok segítségét, vagy az Égiektől egy pegazust, hogy átsegítsenek a nehéz pillanatokon!