Aureion pegazus és angyalmágia oldala

[vc_section css_animation=”fadeInUp”][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2406″ add_caption=”yes” css_animation=”none” title=”Angyalmágia”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2306″ add_caption=”yes” css_animation=”none” title=”Pegazusok”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2525″ css_animation=”none” title=”Unikornisok”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_posts_slider count=”3″ interval=”3″ slides_content=”teaser” slides_title=”1″ thumb_size=”600×338″ orderby=”date” title=”Friss angyalmágia és pegazus cikkek” posttypes=”post” categories=”Angyalmágia,Pegazus mágia,Pegazusblog,Pegazusok”][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”A pegazus energia egyre erőteljesebben áramlik, lovagold meg Te is!” i_icon_fontawesome=”fa fa-spinner” i_color=”orange” color=”sky” border_width=”3″ css_animation=”none” add_icon=”true” css=”.vc_custom_1490780220923{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css_animation=”none”]Angyalmágia és pegazusmágia. Pegazus, unikornis, égi ló, arkpegazus, egyszarvú. Mennyi név az égi lovakra, azokra a szellemi lényekre, amelyek a Ló csillagnemzetség, lélekfaj tagjai!

Mi az, hogy pegazus?

A Pegazus maga a Táltos Paripa a magyar mitológiában, a fehér paripa, amely hátán a világok között tudunk járni. Ennek szimbóluma a Táltos Dob is, amelyen a táltosok utaztak a szellemi világba, és onnan hozták vissza a Földre üzeneteiket.

A Pegazus hátára mindenki felszállhat, aki képes megszelidíteni. Ezt regéli el ősi magyar népmesénk, ahol a legkisebbik fiú a csupa csont és bőr gebét annak kérésére parázzsal eteti meg.

A Nap életereje, a Tűz ereje, amely az anyagot szellemivé alakítja át, tehát egy olya erő, amellyel ki lehet törni a fizikai sík rabságából, és szellemivé lehet válni.

Ennek a szimbóluma a Pegazus csillagkép.

A szkíta-görög mitológiában e Pegazus szállítja Zeusz villámait, tehát az Isteni Szikrát. Látszik, hogy aki képes a villámot szállítani, annak a fénynél is sebesebben kell szállnia.

Ez szimbolizálja, hogy a Pegazussal képesek vagyunk kilépni a Tér és Idő fogáságából, oda szállni a Pegazus szárnyán, ahová csak menni szeretnénk.Az ókori görög mitológia hõsei remek lovasok voltak. Ez nyilvánvaló, hiszen fantasztikus lovakkal rendelkeztek.

Ezek a lovak az égbolton vágtattak keresztül, mágikus erõkkel rendelkeztek, és a semmibõl varázsoltak elõ dolgokat.

A ló: Poszeidón teremtménye.

A görög mitológia szerint Poszeidón, a tengerek istene alkotta meg a lovat. A történet így hangzik: egy napon Poszeidón és Pallasz Athéné, a tudás istennője Görögország egy vidékének tulajdonjogáról vitatkoztak. Zeusz, az istenek atyja azt javasolta, hogy azé lesz a terület, aki a legjobb ajándékot adja az emberiségnek.

Ezt hallva Poszeidón ledobta a háromágú szigonyát a földre, létrehozva ezzel egy gyönyörû állatot: a lovat. De Pallasz Athéné az olajfát “alkotta meg”, így a versenyt õ nyerte. A ló a jövõben átok volt az emberiség számára, hiszen Árész, a háború istene mindenhova lóval járt, okozva ezzel a bonyodalmakat.

A Napisten lovai

Egy másik görög legenda szerint Héliosz, a napisten szélsebes lovakkal húzatta a hintóját.Egy napon a fia ellopta a lovashintóját. Mivel nem tudta irányítani a lovakat, megégette a Földet, mert túl közel merészkedett a talajhoz. Ebbõl az égett földbõl lettek a sivatagok.

Pegazus

A ló története a költészet és képzőművészet világához is kapcsolható. Tulajdonképpen Pegazus, a híres szárnyas ló fakasztotta ki a múzsák forrását, azzal, hogy a Helikon hegy oldalára koppintott a patájával. Bárki is ivott ebbõl a patakból, költõvé vált. A szél fiai Egy másik görög legenda Dardanoszról mesél, akinek egy csapat gyors lova volt. Ezek a búzakalászok és a tenger hullámai felett repkedtek.

Valójában ezek a lovak a szélisten fiai voltak. Röviden a lónak nagyon fontos szerepe volt. Az ókori Görögország ember úgy tartotta. hogy a nap azért kel fel és nyugszik le, mert lovak húzzák.

A ló még ma is a természet erejét képviseli. Az erő, elegancia és szabadság jelképe.

Valóban létezik “szarvas ló”, akit egyszarvúnak, unikornisnak hívnak.

A pegazus és az unikornis ugyanaz?

A pegazus és az unikornis eltér egymástól, ám gyökerük, eredetük közös, ahogy feladatuk is átfedésben van egymással: az Égiek szolgálata.

A pegazusok és unikornisok együtt dolgoznak az angyalokkal és segítik az Embert, ám eltérő módokon.

Mit olvashatsz az aureion.hu-n?

Ezen az oldalon pegazusokkal, unikornisokkal, angyalokkal és mágiával foglalkozom: pegazusmágiával, angyalmágiával és spiritualitással, mindazzal, amit manapság ezoteriának szoktak nevezni az emberek.

 

Aureion[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_cta h2=”Akarsz többet tudni a pegazusokról?” h4=”Arkpegazusok, pegazusok, unikornisok, égi lovak” txt_align=”justify” shape=”square” color=”sky” add_button=”bottom” btn_title=”Többet akarok tudni!” btn_shape=”square” btn_color=”blue” css_animation=”none” btn_link=”url:http%3A%2F%2Faureion.hu%2Fpegazusok%2F|title:Pegazus%20tud%C3%A1st%C3%A1r|target:%20_blank|”]A spirituális világ, az aetherikus dimenziók adnak otthont az égi lovaknak. Ha többet akarsz tudni a pegazus vezérménekről az arkpegazusokról, az egyszarvúakról azaz unikornisokról, vagy arról, hogyan dolgoznak az angyalok a pegazusokkal, kattints ide![/vc_cta][vc_text_separator title=”Angyalmágia az angyalok segítségével a bőségért!” i_icon_fontawesome=”fa fa-star-o” i_color=”orange” color=”sky” border_width=”3″ css_animation=”none” add_icon=”true” css=”.vc_custom_1490780258674{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_text css_animation=”none”]Az angyalmágia az angyalok segítségével végzett mágikus cselekedetek összessége.

Szabad angyalokkal varázsolni?

A mágia: Művészet. A saját valódi Akaratunk kinyilvánításának és megvalósításának művészete.

Az angyal: Küldött. Az Égiek feladatát végrehajtó szellemi entitás.

Az angyalmágia tehát szakrális cselekedet, ha az Akaratunk összhangban áll az Isteni Akarattal.

Mit érhetünk el angyalmágia segítségével?

Szó szerint amit Akarunk. Bőséget, sikert, egyensúlyt magánéletben, párkapcsolatban, munkahelyen, spiritualitásban egyaránt.

Azonban ez az Akarat nem azonos a hétköznapi testi vágyakkal vagy az egó kívánságaival. Ez az Akarat legbelülről fakad, az isteni lényünk legjavából.

Mi az angyalmágia lényege?

Amikor angyalmágiáról beszélünk, azt értjük alatta, hogy bizonyos szertartásokat, varázslatokat végzünk angyalok segítségével. Különböző módokon segítséget kérünk angyalainktól, mágikus cselekedet során működünk együtt velük.

Angyalmágia során igyekszünk bevonzani őket életünkbe és együtt munkálkodni velük. Az angyalok a mi szükségleteinkhez szabják a velünk való érintkezést. Így minden olyan tevékenység, amit angyalokkal végzünk, vagy olyan, amelyekben a segítségüket kérjük, meghozza munkánk gyümölcsét.

Nyugodtan mindennapi életünk részévé tehetjük az angyalokkal és a pegazusokkal való mágikus munkát, hiszen az angyalok alig várják, hogy szólítsuk őket és kérjük a segítségüket, hogy szolgálhassák a mindenségben az Égi erőket.
Amikor az angyalokat kérjük, hogy segítsenek nekünk egy feladat megoldásában, biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak a mi kívánságunk és akaratunk teljesül, hanem a magasabb akarat szándéka is.[/vc_column_text][vc_cta h2=”Akarsz többet tudni az angyalmágiáról?” h4=”Arkangyalok, angyalok, mágia” txt_align=”justify” shape=”square” color=”sky” add_button=”bottom” btn_title=”Többet akarok tudni!” btn_shape=”square” btn_color=”blue” css_animation=”none” btn_link=”url:http%3A%2F%2Faureion.hu%2Fangyalmagia%2F|title:Pegazus%20tud%C3%A1st%C3%A1r|target:%20_blank|”]Az angyalok egyik feladata az Ember megsegítése. Ha többet akarsz tudni az arkangyalokról, angyali karokról, az őrangyalokról, vagy arról, hogyan kérheted az angyalok segítségét, kattints ide![/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Legfrissebb cikkeink” i_icon_fontawesome=”fa fa-pagelines” i_color=”sky” color=”sky” border_width=”2″ add_icon=”true”][vc_masonry_grid post_type=”post” max_items=”4″ show_filter=”yes” element_width=”12″ gap=”1″ filter_style=”bordered-rounded-less” filter_color=”sky” item=”masonryGrid_FadeIn” initial_loading_animation=”none” grid_id=”vc_gid:1497609394505-ceaf7a1c-f56d-0″ filter_source=”category”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Pegazus önálló, halhatatlan lény és egyben az égi lovak névadója, egyben a mennyei energiák egyik jellegzetes képviselője.

Mi volt Pegazus?

Pegazus görögösen Πήγασος (Pégaszosz) egy halhatatlan, szárnyas ló a görög mitológiában, Poszeidón és Medúsza gyermeke. Amikor Perszeusz lefejezte Medúszát, akkor ugrott ki a nyakából. Athéné egy arany kötőféket adott Bellerophontésznak, hogy azzal szelídítse meg a lovat.

John Singer Sargent: Perszeusz Pegazus hátán levágja Medúszát

(Kép forrása)

Bellerophón és Pégaszosz = Hercules és Pegasus = Szent György és hátasa

Az addig vad Pégaszosz a betörését követően hű segítőtársává vált Bellerophónnak Khimaira elpusztításában és az amazónok elleni harcban, ugyanis a vadállat tüze és az amazónok nyilai nem értek olyan magasra, mint a Pégaszosz, ellenben az égből támadó Bellerophónnak könnyű célpontot jelentettek.
Bellerophón halála után Pégaszosz az Olimposzon lakott és az istenek segítőtársa volt. Pégaszosz patanyomában fakadt a Helikon-hegységben a Hippokréné-forrás (a név szó szerint lóforrás-t jelent), amelynek a vize a költői ihletet biztosította.

Bellerophón alakja már Hellász idején egybeolvadt Héraklészéval, aki Hercules néven vált örök alakjává az európai kultúrkörnek. Külön figyelemreméltó, hogy Bellerophón és a Khimaira harca a kereszténységben mint Szent György és a Sárkány harca maradt fent.
Bellerophón és Khimaira harca. Mozaikpadló, i.e. 432-348, Olynthus(Kép forrása)

(Kép forrása)

Pegazus nevének eredete

Hésziodosz a népi etimológia és a forrásfakasztó mítosz miatt úgy tartotta, hogy az égi ló neve a “forrást” jelentő πηγή (pégé)  szóból ered. “Ókeánosz forrásaiból született”.

(Kerényi Károly: Görög hősök, 1959)

A valóság ezzel szemben az, hogy a lúviai pihassas “villámlás” szóból ered. Ez fennmaradt Pegazusnak abban a szerepében is, hogy a villámokat szállította Zeusznak. További bizonyíték szól a közel-keleti/kis-ázsiai származás mellett, hogy az “Istenfiú harca a Szörnnyel” sumer eredetű alapmítosz: Bellerophón őse Ninurta néven ismert volt már az első mükénei ősgörögök érkezése előtt.

Ninurta harca Anzu madárral

(Kép forrása)

Pegazus és pegazusok

Lehet, furán hangzik a “pegazusok” kifejezés, ám ez nem modern csinálmány. Már az ókori görögök is pegazusoknak nevezték például a Héra kocsiját húzó égi lovakat, amelyek neve nem maradt fent.

Éppen ezen ősiségre építve döntöttem úgy, hogy az égi lovak lélekfaját, csillagnemzetségét pegazusnak nevezem – ide tartozik az összes nevesített és névtelen égi ló.

Minden égi ló szárnyas?

Nem! A szárny éppen úgy szimbólum, mint az angyalok vagy az ókori istenek esetében – azt jelképezi, hogy a mennyei szférához tartoznak. Viszont vannak olyan pegazusok, amelyek rendelkeznek “szárnyakkal”, olyan energetikai jellegzetességgel, amit látó szemmel szárnynak érzékel az emberi agy.

Sleipnir, Ódin lova például szárny nélküli pegazus, viszont nyolc lába van, ahogy a valkűrök lovai sem feltétlenül bírnak szárnnyal.

Ódin Atya Sleipnir hátán. Tjängvide-i kő, viking kor

(Kép forrása)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Szólj hozzá