Ha a dualitásban hiszel, csupán 1 dimenziós a gondolkodásod
Önismeret,  Pegazusblog

Ha a dualitásban hiszel, csupán 1 dimenziós a gondolkodásod

Neked hány dimenziós a gondolkodásod? Az elsőre fura kérdés jogos: a legtöbb ember egy, azaz 1 dimenzióban gondolkodik! Meghökkentő? Pedig igaz.

Az angyalok sok dimenzióban gondolkodnak, ezért képesek átlátni a világot. A pegazusok létsíkok között közlekednek, szintén sokdimenziós a látásuk.

A világ legalább 3+1 dimenziós. Nevetséges tehát az 1 dimenziós gondolkodást piedesztálra emelni!

A valóság olyan sokdimenziós egység, amelyben a tudatlanság, a dualitás primitív felfogása luxus! Nézd meg a képet, amely egy kocka segítségével ábrázolja a dimenziókat. Lehetne gömbbel vagy más formával, ám így látszik a legjobban.

Ha a dualitásban hiszel, csupán 1 dimenziós a gondolkodásod
Ha a dualitásban hiszel, csupán 1 dimenziós a gondolkodásod

0 dimenzió: pont.

Kiterjedés és különbségtétel nélküli. Minden benne van és semmi sem jelenik meg. Ez maga az ősállapot.

1 dimenzió: vonal.

Jó és Rossz, Kettősség, Dualitás, Fent és Lent, Fehér és Fekete, Én és Ők, Igaz és Hamis, Mi és Ők. Az összetettebb egydimenziós gondolkodásban már megjelenik a köztes állapot a két végpont között.

A legtöbb vallás egy dimenzióban gondolkodik. A legtöbb ember is. Mennyiszer olvasni magukat Bölcsnek, Mesternek, Tanítónak vallóktól az egydimenziós szövegeket!

Gyermeteg.

2 dimenzió: négyzet.

Itt már megjelenik a valóban összetett gondolkodás. A buddhizmus például ilyen: a buddhista logika szerint valami vagy igaz, vagy hamis, vagy mindkettő, vagy egyik sem. A kifinomultabb gondolkodásra jellemző a két dimenzió: lehetnek ellenségek és szövetségesek és idegenek is az ember életében, van a Jó és Rossz mellett Ártalmas és Hasznos is: jó és ártalmas például egy igazi zsíros csülökpörkölt, vagy rossz és hasznos például egy kudarcélmény egy versenyen – amikor a sportoló ráébred, még közel sem olyan jó, mint gondolta. És így tovább.

A két dimenziós gondolkodás az az alap, amikor valaki Tanítvány lesz. Hol vannak ettől a Jó-Rossz, Isten-Sátán, Mi-Ők felfogású sarlatán “mesterek” és áltanítók!

3 dimenzió: kocka.

Ez az a gondolkodási mód, ahol az egyén ráébred, hogy téridőben létezik – mint minden más, anyagi létező. A világ maga is legalább három dimenziós. Ideje a gondolkodást is legalább idáig emelni!

A három dimenziós gondolkodás a tanítók és mágusok sajátja: képesek időben is látni az eseményeket, azok okát és kifutását. De 4 dimenziós a Hatalom maga is, ahol a Felelősség, a Lehetőség és a Kötelesség alkotta sík háromszög felett ott az Akarat, amellyel 3 dimenzió jelenik meg.

4 dimenzió: tesszerakt.

a Felébredtek gondolkodási módja. Tudni akarod, milyen? Akkor gyere, és emelkedj fel az egy vagy két dimenziós gondolkodásból előbb!

5 dimenzió: hiperkocka.

Ehhez már ki kell lépni az anyagi testből. Ekkor válik teljesen érthetővé, mi a tudat valódi ereje.

Nézd meg ezt a videót, ami bámulatosan mutatja be a dimenziók sokaságát!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=N0WjV6MmCyM[/embedyt]