Angyalok erényei és tulajdonságai
Angyalmágia,  Önismeret,  Pegazusblog

Angyalok erényei és tulajdonságai

Az angyalok, akik az emberekkel kommunikálnak, bizonyos erényekkel és tulajdonságokkal bírnak.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy ez csak az angyalok egy részére igaz!

Az angyalok jelentős része ugyanis a multiverzum más részeit felügyelik, más fajokkal tartják a kapcsolatot, amelyek közül a legtöbb még csak nem is hasonlít az emberekre. Bárhol is tarts a spirituális fejlődésed során, az angyalok mindig segítséget és inspirációt hoznak Neked. Olvasd végig az angyali erények és tulajdonságok listáját és vizsgáld meg, mennyire hasonultál hozzájuk.

Ám mindenkor tartsd szem előtt, hogy ez nem kötelező fejlődési irány! A legfontosabb, hogy a saját utad járd. Az angyali erények sokban hasonlítanak az emberi erényekre, viszont ők alapvetően más minőséget képviselnek.

Angyalok erényei és tulajdonságai
Angyalok erényei és tulajdonságai

Az angylai erények és tulajdonságok inspirációt jelentenek mindazoknak, akik többé akarnak válni

Alázat

Bár az angyalok sokszor ragyogóan fenséges víziók keretében jelennek meg, és a műalkotásokon is ilyen módon ábrázolják őket, feladatuk leginkább mégis a szolgálat – az isteni akarat beteljesítése és az emberek óvása. Versengő világunkban büszkének kell mutatnunk magunkat, az alázat mostanság kiment a divatból. Az alázat azonban nem egyenlő a behódolással. Akkor vagyunk alázatosak, ha önzetlenül cselekszünk, ha a világot a rossz oldalával együtt fogadjuk el, és igyekszünk szolgálatára lenni mindannak, ami körülvesz bennünket.

Nyugalom

A reneszánsz nagy keresztény festményein csupa békés angyalarcot láthatunk. Elég ránéznünk egy ilyen arcra, és azonnal érezzük azt a végtelen nyugalmat, amely után mindnyájan áhítozunk, bár lehet, sosem fogjuk elérni. Meditáljunk egy angyalt ábrázoló festményen, hogy egy rövid időre elfelejthessük gondjainkat. Valójában nincs szükségünk egy konkrét képre ahhoz, hogy békét nyerjünk az angyali jelenlétből – bizonyos meditációs technikák segítségével belülről is elérhetjük ezt az állapotot. Először is gondoljunk úgy az elménkre, mint egy belső mennyei birodalomra, ahol angyalok élnek, elvégre a menny bennünk van, nem pedig odakint valahol. Üljünk csendben és koncentráljunk az isteni energiára, és hozzunk létre egy belső teret, ahol angyali béke uralkodik.

Bizalom

Időnként úgy tűnik, hogy a kétkedés az emberélet természetes velejárója, máskor viszont csapdának látszik, amelybe a saját bizonytalanságunk hajszolt bele minket. Hogy kétségeinket bizalommá alakíthassuk, vegyünk példát az angyalok nyugodt határozottságáról. Egy angyalnak nem kell érzelmi zavarodottsággal küzdenie, ezért mindig szilárd szándékkal és százszázalékos koncentrációval cselekszik.

Érzékelés

Az emberi érzékeléshez képest az angyali olyan, mintha egy nagyítóhoz hasonlítanánk egy mikroszkópot – ezek a lények a tapasztalás egy egészen más dimenzióját lakják. Amikor az angyalok meglátogatnak minket, azonnal átlátnak rajtunk. Lehet, hogy másokat, sőt még saját magunkat is ügyesen megtévesztettük, de az angyalok felismerik igazi természetünket és észreveszik hibáinkat. És hihetetlen, de még így is szeretnek bennünket. Ha valaha elérjük az angyali észlelés emelkedettségét, látni fogjuk, hogy a közönséges dolgok is szentek, és az egyszerű embereknek is vannak erényei.

Bölcsesség

Nem remélhetjük, hogy emberi életünk során valaha is teljesen megértjük az isteni gondviselés kifürkészhetetlen útjait – és ezzel még az angyalok is így vannak, hiszen ők sem mindentudók. Az angyalok azonban sokkal bölcsebbek nálunk, így rajtuk keresztül olyan meglátásokra tehetünk szert, amelyek igen értékesek lehetnek számunkra. A tanulás hozza meg a tudást, a bölcsességet viszont csak tapasztalás révén szerezhetjük meg. Gyakran egy egész élet kell hozzá, méghozzá egy olyan élet, amelyben a jó cselekedetek és az elmélkedés a megfelelő egyensúlyban van.

Forrás: Aureion, részben: angyalforras.hu