Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia

Angyalmágia és a Hold angyalai

Az Angyalmágiában a Holdnak ugyanakkora szerepe jut, mint a mágia más ágaiban

A Holdfázisok angyalainak segítségét bármilyen mágikus tevékenységhez használhatod, függetlenül attól, milyen más erők használatát tervezed.

Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia és a Hold angyalai

(Kép forrása)

A Hold és az Angyalok

A mágia gyakorlására a Hold talán nagyobb hatással van, mint bármely más égitest. Az ő energiái nélkül nem tudnánk megtapasztalni az élet áramlását és táplálását. A Hold angyalai Yahriel, Iachadiel, Elimiel, Gábriel, Tsaphiel, Zachariel, Iaqwiel, a leggyakrabban pedig Ofanielt említik.

A Hold angyalai az érzésekre, az érzelmekre és az érzékenységre összpontosítanak.

Segíteni fognak neked abban, hogy megszabadulj bizonyos szokásoktól, és kielégítsd azokat a szükségleteidet és vágyaidat, amelyek csillapítják érzelmi sóvárgásodat. A Hold angyalai leginkább az emberi tudattalan, az emlékezet, a megérzések és az ösztönök iránt érdeklődnek. Otthonunk egy olyan terület, amelynek hangulatát nagyon szívükön viselik.

Az újhold angyalai

A meditációs munkát újhold napjától az utána következő három és fél napban végezd, hajnalban, vagy alkonyatkor. Ilyenkor kedvezőek az energiák a szépséggel és egészséggel kapcsolatos tevékenységekhez, álláskereséshez, önismeret-fejlesztéshez.

A szerelem és romantika is az újhold angyalok oltalma alá tartozik, a meditáció alatt, az ezzel kapcsolatos kéréseidet is megfogalmazhatod. Ezek az angyalok ezüstszárnnyal rendelkeznek, és általában szikrázó palástba öltözve jelennek meg.

Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia és a Hold angyalai

(Kép forrása)

A dagadó holdsarló angyalai

A holdsarló ekkor nyugat felé néz. Ez a holdfázis az újholdat követő három és fél nap után kezdődik és a hetedik napig tart. Állatokkal, üzleti ügyekkel, változással, érzelmekkel és az anyasággal kapcsolatos feladatok tartoznak a dagadó holdsarló angyalainak uralma alá. Hívásodra lángvörös hajjal, akvamarin palástba öltözve jelennek meg.

A telő hold angyalai

Ez a holdfázis a hetedik napon kezdődik, és az újhold után tíz és fél nappal ér véget. A napnyugta a legmegfelelőbb időpont a telő hold angyalait is magába foglaló mágiához. Ennek a holdfázisnak az angyalait a bátorság, az elemek mágiája, a barátok, a szerencse és az indítékok érdeklik.

Ezek az angyalok különösen jól tudnak együtt dolgozni a tündérekkel. Ha velük szeretnél dolgozni, akkor vibráló színes palástba burkolva, és arany hajjal képzeld magad elé őket.

Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia és a Hold angyalai

(Kép forrása)

A domború hold angyalai

Ez a holdfázis az újholdat követő tizedik napon kezdődik és a tizenegyedik napig tart. A domború hold angyalai a türelem és a csillagmágia ügyeivel foglalkoznak. Ők az éjszaka palástjába burkolózva jelennek meg, melyre a csillagok ezreit szórták. Szárnyaik pókháló finomságúak.

A telihold angyalai

Ez a holdfázis a tizenegyedik napon kezdődik és újhold után tizenhét és fél nappal ér véget. A telihold angyalainak hívására az éjfél a legkedvezőbb időpont.

Ők elsősorban a művészi képességek kibontakoztatásával, és a szépséggel, kapcsolatos tevékenységekkel foglalkoznak, de az ő oltalmuk alá tartozik még a védelem, verseny, döntések, álmok, családok, tudás, jogi vállalkozások, pénz, ösztönzés, szerelem, leli képességek is. Ha a felsorolt témakörökben szeretnél segítséget kérni, vagy eredményt elérni, akkor fordulj bátran hozzájuk.

Ők szivárványszínű szárnyakkal rendelkeznek és általában fehér selyempalástba öltözve jelennek meg az emberek előtt.

A csökkenő holdkorong angyalai

Ez a holdfázis a teliholdat követő három és fél nap után kezdődik, és a telihold utáni hetedik napig tart. A lelkek órája hajnali három, tehát a legjobb, ha ebben az időpontban hívod ezeket az angyalokat.

A csökkenő holdkorong angyalai a száműzéssel foglalkoznak, ezért kardokkal, késekkel jelennek meg. Ne ijedj meg tőlük, csak a téged körülvevő káros energiákat akarják lenyesegetni, az embert sosem bántják az angyalok.

Ezeket az angyalokat akkor is segítségül hívhatod még, ha függőségi problémákkal küzdesz, nehéz döntés előtt állsz, szeretnéd csökkenteni a benned felgyülemlett stresszt, vagy a kellemetlen érzéseket. Sólyomszárnyú lények ők, akik fekete palástot viselnek.

A fogyó hold angyalai

A fogyó hold a hetedik napon kezdődik, és a telehold után tíz és fél nappal ér véget. Ezek az angyalok azon dolgoznak, hogy elengedd a negativítást, és minden erejükkel megpróbálják enyhíteni a nehézségeidet.

Ezen kívül olyan problémákkal is foglalkoznak, melyek több életre is kiterjednek. Az előző életek eseményeiről is tudomásuk van. Karmikus adósságaiddal pontosan tisztában vannak. A fogyó hold angyalai függőséggel, elválással, egészséggel, stresszel, védelemmel, és a karmikus kérdésekkel kapcsolatos problémák esetén is a segítségedre sietnek.

Szárnyuk olyan, mint a hollóé, tele aranytollakkal, palástjuk ibolyaszínű.

A sötét hold angyalai

Ez a holdfázis a telehold után tíz és fél nappal kezdődik, és a tizenegyediken ér véget. A sötét hold angyalai az igazságszolgáltatók, akik nem tűrik az igazságtalanságot. Ellenségekkel, akadályokkal, vitákkal, bűnözőkkel és azok tetteivel foglalkoznak. A leghatékonyabb időszakuk a délelőtt tíz óra.

Ekkor hívd őket, ha az ő segítségükre van szükséged. Ébenfekete szárnyuk és szürkésfekete szövetből készült palástjuk van, mely fölé szívesen öltenek karmazsinvörös szegélyű fekete leplet. Ne tévesszen meg ijesztő megjelenésük, természetesen ők is segítő angyalok.

Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia és a Hold angyalai

(Kép forrása)

A Hold angyalai, akiket holdfogyatkozás idején hívnak össze, rendkívüli megérzéseket hoznak

A Hold angyalai közül azok, akiket az újholdat követő tizedik napon (az újhold napját véve első napnak) és az újholdat követő huszonötödik napon hívunk, szintén látomásokat és különleges megérzéseket hoznak.

A mágiával foglalkozó emberek ezt a két napot évszázadokon keresztül meditációra, befelé figyelésre, és egyensúlyteremtő tevékenységekre szánták. A tizedik napot férfias energiájúnak tekintik, a huszonötödiket pedig nőiesnek.

Angyalmágia és a Hold angyalai
Angyalmágia és a Hold angyalai

(Kép forrása)

A holdciklus egyéb napjai, amelyek fontosak azok számára, akik angyalmágiával dolgoznak, a következők:

 • 28., 29. és 30. nap (újhold után): Védelmező angyalok
 • 13. és 14. nap: Tisztító angyalok
 • 8. (férfias) és a 23. (nőies) nap: Gyógyító angyalok
 • 1. (újhold, férfias) és a 15. (telehold, nőies) nap: Összehangolódást segítő angyalok

Történelmileg huszonnyolc angyal van, akik a Hold huszonnyolc „házát” uralják. Ezek az angyalok a következők:

 1. Geniel (ÚJHOLD)
 2. Enediel
 3. Anixiel
 4. Azariel
 5. Gábriel
 6. Dirachiel
 7. Schliel
 8. Amnediel
 9. Barbiel
 10. Ardifiel
 11. Neciel
 12. Abdizuel
 13. Jazeriel
 14. Ergediel
 15. Atliel (TELIHOLD)
 16. Azeruel
 17. Adriéi
 18. Egibiel
 19. Amutiel
 20. Kyriel
 21. Bethnael
 22. Geliel
 23. Requiel
 24. Abrinael
 25. Aziel
 26. Tagriel
 27. Athéniél
 28. Amnixiel

forrás, részben: angyalforras.hu