A tudat valódi ereje

A tudat megváltoztatja a világot. Az angyalok is azt tanítják, hogy amire figyelünk, annak adunk energiát, azt valósítjuk meg. Ám egy közkeletű tévhit kapcsolódik hozzá: a félelmeink pedig bevonzzák a félelem tárgyát.

Tévhit, hogy ha FÉLSZ, AKKOR RÉGEN ROSSZ NEKED!

Ez tévhit. Olyan téves, sőt káros hitrendszer, amelynek egyetlen célja függőséget kialakítani “guru” és “tanítvány” között! A félelem semmit sem vonz be, máskülönben a hipochonderek, akik aztán tényleg rettegnek a betegségektől, valós problémákkal fordulnának orvoshoz és nem csak beképzelnék maguknak.

A tudat valódi ereje
A tudat valódi ereje

Azt, aki retteg a repüléstől vagy a magasságtól, hányszor kényszerítik repülőgépre vagy arra, hogy létrára másszon?

Felejtsétek hát el ezt az önsorsrontó tévhitet! Merjetek félni. Mert a félelem: jelzőrendszer. Azt jelzi, valami gond van. Merjetek félni és merjétek feltárni a félelem gyökerét.

Mert akkor meg tudjátok szüntetni magát az okot, és a félelem föl se bukkan többé!

A TUDAT MÉGIS BÍR HATALOMMAL

Egyfelől igaz, hogy a tudat valóságformáló erővel bír. Elvégre most ezt a cikket az interneten olvasod és nem szakócát pattintgatsz a szavannán.

Az is igaz, hogy a tudat közvetlen képes az egészségi állapoton is változtatni. Jól ismerjük a placebót és a nocebót egyaránt. A tudat igenis képes meggyógyítani de meg is betegíteni.

A tudat valódi ereje

Az is igaz, hogy a valóság végtelen számú lehetőség n dimenziós szövevénye, ahol jelentősen befolyásolja az életünket az, hogy mire figyelünk, mire összpontosítunk – az autogén tréning, a pozitív megerősítések, az optimista hozzáállás mind bizonyította eredményességét a gyakorlatban is.

De az, hogy ha rágondolsz valamire az meg is valósul, az egy hatalmas átverés! Vagy azok, akik ezt hirdetik, miért nem gazdagok? Miért nem potyog naponta a lottó főnyeremény az ölükbe? Miért nem gyógyulnak meg azonnal? Miért vannak betegségeik?

AKKOR MI AZ IGAZSÁG?

Leginkább az, hogy amire a figyelmünket fordítjuk, amiért teszünk, amit akarunk, amibe energiát teszünk, az sokkal inkább fog megvalósulni, mint az, amivel nem törődünk. De ehhez gondolkodni, tenni is kell. Sokat. Nagyon sokat. Minél nagyobb horderejű a változás, annál több erőt igényel.

Legyél kitartó az utadon és sikerrel jársz!