Önismeret,  Pegazusblog

4+1 könnyed bőségteremtő gyakorlat Neked – A bőség megvalósítása 2.

Szeretnéd, ha a bőség beköszöntene az életedbe? Akkor ezeket a gyakorlatokat Neked találtuk ki!

Előző cikkünkben a bőség alapjairól beszéltünk. Ebben a korábbi cikkben szintén a bőségtudatról volt szó. Joggal kérdezhetitek, hogy szép és jó az elmélet, de a gyakorlat hol marad? Cikksorozatunk második részében az első négy bőségteremtő gyakorlatot osztjuk meg.

A kiindulási alap: használj, ne árts

A bőségteremtés alapja az, hogy használjunk, ne ártsunk. Itt természetesen a tudatos károkozásról beszélünk.

Az az üzlet sikeres, ahol mind a két fél nyer az ügyleten. Az a megállapodás sikeres, ahol mindegyik fél igényei legalább részben kielégítésre kerülnek. Az a bőségteremtés sikeres, ahol mindenki vagy gazdagabb lesz vagy legalább nem lesz szegényebb.

bőséggyakorlatok
bőséggyakorlatok

Fontos tehát, hogy olyan dolgokat csinálj, amiktől tiszta marad a lelkiismereted, amiktől bele tudsz nézni a tükörképed szemébe és azt tudod mondani: igen, szeretlek, jó veled!

1. gyakorlat: a pénz nem gonosz mumus!

A legelső gyakorlat egyszerű, de talán a legnehezebb: válj meg attól a kényszerképzettől, hogy a pénz valami gonosz mumus, egy rossz dzsudzus, amelyik öl, butít, nyomorba dönt, minden rossz okozója, stb.

Az olyan hibás beidegződések, mint a „csak tisztességtelenül lehetsz gazdag” és „a pénzzel csak a baj van” olyan önbeteljesítő programok, amelyek garantálják, hogy szegény és nincstelen leszel és már azért küzdened kell, hogy egyáltalán picivel többre vidd egy nyomortelepi munkanélkülinél.

Az első gyakorlat tehát ennyi: fogj egy papírlapot, húzz egy vonalat keresztben rajta. Baloldalra írd fel mindazt a sok negatívumot, amit a pénzről gondolsz, majd jobb oldalra annak a pozitívvá fordított megfelelőjét.

Például ha baloldalra az kerül, hogy „a pénz sok gonddal jár”, akkor jobboldalra azt írd: „a pénz sok jótéteménnyel jár”.

2. gyakorlat: hálaadás naponta

Eleinte talán nehezen fog menni, van, akinek egy dologért is nehéz hálát adnia, ám ahogy rákapsz az ízére, észre fogod venni, mennyi mindenért lehetsz hálás. Minden nap legalább 7 dolog miatt adj hálát, amit megélsz. Teljesen mindegy, micsodáért, de kezdd el megélni, átélni a hálát. Akár fel is jegyezheted magadnak, mikért adtál hálát, később jó lesz a listát végignézni.

A hála azért fontos, mert ez nyitás a másik felé, az áramlás beindítása. Ne keverd a hálálkodással! Egyszerű köszönöm is megfelel.

3. gyakorlat: hiány helyett meglétre összpontosíts

Ha elkezdenénk végigvenni, mi minden nincs az életünkben, sosem jutnánk a végére. Neked például van fúziós reaktorod, marsi kőzeted vagy vized a Szíriusz-A egyik bolygójáról?

Rengeteg minden más is hiányzik. Mégis, a hiány érzésének ismétlésével bármit is sikerült ezekből megkapnod? Gondold végig…

Ehelyett inkább az első gyakorlat módszerét alkalmazva írd le a hiányokat, a papír másik felére pedig úgy írd fel ezeket, mint amik megvannak már. Majd olvasd végig, mondd végig és közben érezd át azt, hogy már rendelkezel velük!

bőséggyakorlatok
bőséggyakorlatok

Igen, éld meg, éld át a bőséget. Minden fejben dől el, minden ott kezdődik. Ha képes vagy arra összpontosítani, hogy megvan… meg is fogod találni a módját, hogy megjelenjen az életedben.

Nem így működik? Akkor előbb volt az autó és csak utána álltak neki megtervezni és csak a tervek után álmodták meg?

Döbbenetes, igaz? Elképzelni, átélni, megtervezni, megvalósítani. Ez a helyes sorrend!

4. gyakorlat: a bőség vizualizálása

Keress egy olyan képet, ami számodra a bőséget jelképezi, és legyen ez a mobilod vagy a monitorod háttérképe! Nyomtasd ki és tedd el a pénztárcádba, tartsd magadnál.

Minden alkalommal vedd elő és nézd meg, ha a hiány érzése bukkanna fel benned és meríts erőt a képből!

A bőség elképzelése, meglátása, vizualizálása olyan gyakorlat, ami akkor működik igazán, ha természetesség válik. Figyeld meg, ahogy beindul az áramlás, egyre több lehetőség adódik az életedben!

+1 gyakorlat: talált pénz

Mindenki szeret pénzt találni. Mi lenne, ha most Te adnál másoknak, úgy, hogy azt higgyék, véletlenül találták?

Fogj aprópénzt, 5-10-20 forintosokat, amennyit gondolsz, és teljesen „véletlen” helyeken ejts el egyet-kettőt belőlük: boltban, utcán, buszon, vendégségben, stb.

Minden alkalommal éld át azt a váratlan örömöt, amit az él meg, aki megtalálja majd. Figyeld meg, hogyan érzed közben és utána magadat! A lényeg, hogy elinduljon és erősödjön az áramlás: pénzt hozol be és pénzt adsz ki, úgy, hogy közben Te lélekben, szellemben és igen, anyagiakban is egyre nagyobb bőséget élsz meg.

Végül mindig tartsd szem előtt: Te használod a pénzt és nem fordítva.

A pénz egy eszköz, amivel rengeteg mindent elérhetsz. Tőled függ, mire használod.

Élj bőségben!

cikk forrása: tarsasag.org